• The-Miracle

Veganer eller slå op

Jeg havde det VIRKELIGT svært inden jeg ringede til min daværende kæreste, fordi jeg havde en god fornemmelse af udfaldet hvor samtalen ville ende, da jeg havde brug for, at ham jeg vælger at leve mit liv sammen med, er veganer. Inden jeg valgte at tage denne samtale med min daværende kæreste, havde jeg en snak med min ansigtsbehandler, som har kendt mig i 7 år, om mine følelser om at være sammen med en der støtter det jeg er imod.

Hvordan kan min kæreste sige at han støtter op om mit valg at være veganer, og støtte op om at jeg kæmper for dyrerettigheder, når han går ud og køber en burger fra Mcdonalds? Min ansigtsbehandler, har den holdning, at det ikke er muligt, for hvis han virkelig støtter op omkring dette, så ville han også blive veganer. Jeg har det på sammen måde, det var en bekræftelse på det jeg selv havde svaret på, turde ikke at sige det højt, for så blev det virkeligt. Det var en samtale jeg havde brug for.

Samtalen

Jeg var nervøs og ked af det i samtalen med min daværende kæreste, i starten kom jeg med en forklaring på det jeg skulle til at sige, kunne mærke jeg gik imod det jeg stod for, et mønster jeg havde fået i forholdet, at pakke ting ind i vat for min kæreste skyld, jeg gjorde det for at undgå at han skulle reagere på mig. Jeg havde mange eksempler på, at han havde STORE reaktioner på det jeg sagde lige ud med min ”jeg” kommunikation og når jeg gik lige ind til benene.

Det kørte rundt i mit hoved med de lange forklaringer og fokuserede på hvilke ord jeg MÅTTE bruge og IKKE bruge, så jeg sagde det, ”Jeg har brug for at den jeg vælger at skabe et liv sammen med også er veganer”. Nu var det ude, og jeg kunne mærke, at det var det jeg havde brug for, også for at stoppe med at behage og yde smerte på mig selv i undertrykkelsen, så andre kan være rundt om mig. En stor usund virkelighed jeg levede i. Det kom til det punkt hvor jeg gik direkte ind til benene, ”jeg kan ikke være sammen med dig hvis du ikke er veganer”.

Han blev vred, han følte jeg ville bestemme over ham og han ville selv vælge hvad han ville og ikke ville. Jeg havde stor forståelse for det, jeg talte ud fra et værdigsæt jeg havde brug for at stå op for, og ønskede ikke at gøre ham fortræd.

Jeg elsker dig, men jeg elsker mig selv mere end dig.

Vi gik fra hinanden, jeg skræmte ham og han var ikke klar til at lade kødet og de animalske produkter være. Ja, det var hårdt, men det var det rigtige for mig at gøre. Efter 2,5 år sammen fik jeg igen min livsglæde og kvalitet, samt mere energi til at stå op for mig selv og rumme den power jeg ved jeg er i besidelse af.